lauantai 26. tammikuuta 2008

Lunta uuteen tupaan

Olen jo pitkään pohtinut blogin perustamista kirjallisille tekeleilleni, mutta plagioinnin pelossa en kuitenkaan ole aikaisemmin uskaltautunut pöytälaatikkoani järin suurelle yleisölle raottelemaan (koska minun tekeleenihän tietenkin ovat sen sortin mestariteoksia, että varmasti viimeistään julkaisupäivää seuraavalla viikolla löydän ne jokaisen kirjakaupan bestseller-hyllystä jonkun toisen nimellä...). Nyt olen kuitenkin jo jonkin verran nuuskinut ympäriinsä tässä ihmeellisessä maailmassa nimeltä blogosfääri ja havainnut, etten yllättäen olekaan ainoa wannabe-artisti, joka tykkää esitellä sulkakynänsä satoa. Ja ehkä - ihan vain hippuhentoinen ehkä - tähän joukkoon mahtuu sen verran muitakin huipputuotoksia, etteivät minun sätökseni ihan ensimmäisenä edes tartu plagiaattipeikkojen haaviin. Joten päätin uskaltautua.

Ja kun on alkuun päästy niin aletaan sitten. Jottei tuo torstairuno nyt ihan yksinäiseksi oloaan täällä tuntisi, kaivetaas sille arkistojen kätköistä kaveri. Sen kunniaksi, kun tuo talvi on nyt ainakin hetkeksi aikaa saapunut iloksemme.

Lumi

Katso poikani, sataa lunta!
Hassuna hapsuverhona putoilevat hiutaleet
ja jokainen niistä on ainutlaatuinen, kaunis, täydellinen
Ihan kuin me ihmisetkin

Hiutaleista syntyy nietoksia
ja ukkoja, linnoja ja lyhtyjä
Ja auringon valossa ne hangen pinnalla
kimmeltävät kuin timantit
Mutta kielen päällä sulavat

Poikani, lumihiutaleeni,
timanteistani arvokkain
Onneksi et suukoista sula
Mennään pulkkamäkeen!

2 kommenttia:

Isopeikko kirjoitti...

Peikko sovittaa päälleen plagiaattipeikon tummaa viittaa, huomaa ettei se sovi ja piilottaa sen kaapin syöveriin.

Samalla peikko ehdottaa kirjoittajalle tutustumista Creative Commons - lisensiointiin tai merkitsemään sivunsa "oikealla" copyright © -merkinnällä.

Merkintä tekee asioista selvempiä ja oikeudet voi merkitä vaikka pelkästään kirjoittajalle, ilman nimiä. Muitakin merkitsemistapoja on.

neiti minkkinen kirjoitti...

Blogi korkattu! Blogilistalle hus!