keskiviikko 20. elokuuta 2008

Hyökkäys

Eteenpäin. Armeija marssii.

Elintilaa. Parempia asuinsijoja. Helpompaa ravintoa. Parempaa elämää. Meillä on oikeus. Meillä on oikeus ottaa se koska me pystymme ottamaan sen. Eteenpäin.

Jalkaväki marssii, etenee kuin kerältä purkautuva paksu musta surunauha. Rivit ovat moitteettoman suorat, kukaan ei hairahdu ruodusta puolen askelen vertaa, vaikkei kukaan edes katso sivuilleen tarkistaakseen asemansa. Askelten kaiku on rikkumaton ja tasainen, rytmi täydellinen, kuin ikkunaa rummuttava kaatosade.

Jalkaväki marssii ja askelten kohina yltyy. Joukkojen musta nauha venyy pidemmäksi, pidemmäksi, pidemmäksi. Sotilaita riittää, niitä riittää tarvittaessa loputtomiin. Kaikki eivät määränpäähän asti pääse, mutta se on hyväksyttävä tosiasia. Sotilaita riittää kyllä, riittävän monet pääsevät perille. Uuteen elämään, parempaan paikkaan.

Kukaan ei päästä ääntäkään, vain askelten rikkumattoman rytmikäs rahina rikkoo hiljaisuuden. Kukaan ei kysy, miksi sinne on mentävä, mitä vikaa edellisessä paikassa oli. Kukaan ei mieti, pääseekö itse perille, pääseekö vieruskaveri. Kun käsketään mennä, silloin mennään. Otetaan se, mihin on oikeus. Se mikä on otettavissa. Käsky on käynyt. Armeija marssii. Eteenpäin.

Askelten kohina yltyy ja musta nauha venyy. Joukon viimeistä sotilasta ei ole näkyvissä, ei vielä pitkään aikaan. Sotilaitahan riittää tarvittaessa loputtomiin.

Kiljaisen villin taisteluhuudon ja syöksyn vastahyökkäykseen.

Yksi suihkaus, toinen, kolmas, oikein pitkä, ylhäältä alaspäin. Pidätän hengitystäni, puristan hetkeksi silmäni kiinni mutta avaan ne sitten ja tuijotan vihollista hyytävästi. Nauha katkeaa, askelten kohina vaihtuu kaatuvien sotilaiden putoamisesta kuuluvaan kahinaan.

Luojan kiitos tässä taistelussa ovat kemialliset aseet sallittuja. Pelhanan mulkut, minun keittiööni ette muuten tule!!!

* * *
Tarinamaanantai, 47. aihe

3 kommenttia:

Loviisa kirjoitti...

Hauska, kiva koukku lopussa! Koska se romsku olisi tulossa?

Anonyymi kirjoitti...

Voi mikä taistelu! Alussa ei tietenkään tiennyt mistä oli kysymys. Hienoja vertauksia: "--kerältä purkautuva paksu musta surunauha--" ja rytmi kuin "--ikkunaa rummuttava kaatosade--".
Muurahaisilla - mutta myös tekstillä hyvä rytmi.

Careliana kirjoitti...

Kiitos kannustavista kommenteista! Valitettavasti tämä tarina perustuu tositapahtumiin...