perjantai 23. joulukuuta 2011

Huomenna

Huomenna, jos Jumala suo, on meidän herramme ja vapahtajamme armorikas syntymäjuhla... Nämä sanat tuntee lähes jokaikinen suomalainen sydämessään, tai vähintäänkin kansallisessa omassatunnossaan. Ei itkeä saa, ei meluta saa enää sen jälkeen, kun on kehotettu tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään. Tai muuten.

Huomenna on joulu.

Mutta oikeastaan huomenna on aina hyvä päivä. Paras päivä aloittaa se dieetti, tupakkilakko tai liikuntaharrastus. Huomenna on parempi päivä tehdä se, mitä tänään ei jaksanut tai viitsinyt. Pestä lattiat, lajitella pyykit, haravoida piha.

Huomenna kaikki tämän päivän harmit ovat jo eilistä. Huominen aamu on tätä iltaa viisaampi. Huomenna on hyvä olla vielä vähän parempi ihminen.

Huomenna on uusi päivä.

Tosin tänään on eilisen huominen. Mutta toisaalta sitten taas huominen on ylihuomisen eilinen. Ja sitten tulee taas uusi huominen. Mitä sitä stressaamaan.

* * '

Tällä kirjoituksella osallistun pakinaperjantain jouluiseen haasteeseen. Samalla mainostan myös toiseen blogiin kirjoittamaani joulutarinaa, joka meni vähän viime tingassa edellisviikon haasteeseen. Ja tietenkin toivotan kaikille lukijoille riemullista joulujuhlaa!

4 kommenttia:

Calendula kirjoitti...

Hauska, kuinka molemmilla on lähtenyt ajatus liikkeelle samoista sanoista. Tai ainakin päätynyt niihin.

Huominen on hyvä päivä. Eilisen huomenna voisi käydä vilkaisemassa joulutarinaasikin.

Careliana kirjoitti...

Kiva kun kommentoit Calendula! Se taitaa olla meille suomalaisille aika automaattinen ajatus, varsinkin tähän aikaan vuodesta, että sana "huomenna" jatkuu nimenomaan tuolla lauseella.

SusuPetal kirjoitti...

Hetkessä eläminen on vaikeaa. Sen kun oppisi.

Careliana kirjoitti...

Niinpä, Susu - huominen on hyvä pakopaikka.