lauantai 26. toukokuuta 2012

Tule hiljaa

Tule hiljaa illalla
sula yöhön
anna aamun raueta
siihen hetkeen
kun joka lihas on rento
ja sielu kelluu

unohdetaan hengitys
ja huominen

ollaan
vain
aina
näin

* * *
Jestas sentään, ihan kesken Euroviisujen rupesi runoa pukkaamaan. Pakko oli kirjata ylös ja osallistua viikon Runotorstaihin.

9 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Tässäpä on jotakin sellaista unenomaoisuutta tunnelmassa, jota itsekin hain, mutta vähän eri kontekstista. Jotenkin pääsin tunnelmaan silti kiinni samaan tapaan kuin tuossa mitä itse yritin tähän haasteeseen kyhätä.

Tuima kirjoitti...

Ja kesken euroviisujen sait näin hienon tekstin aikaan! Kyllä kannatti viisuja katsoa ja kuunnella :): Unenomainen niin kuin Johanna jo sanoi. Pidän tästä kovasti!

Careliana kirjoitti...

Kiitos Johanna ja Tuima!

Niin, ajatushan lähti siitä, kun viisuja katsellessani panin merkille, että ilahduttavan moni maa esiintyi tänä vuonna omalla kielellään. Sitten muistin, että "tule hiljaa illalla" on joskus valittu jossain äänestyksessä yhdeksi foneettisesti kauneimmista eurooppalaisista fraaseista. Ja sitten mieleen alkoi putkahdella muitakin (omasta mielestäni) kauniita fraaseja. Ja sitten niistä tuli runo. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan ilmava

Hilbert kirjoitti...

Pidän mielikuvasta kelluvasta sielusta.

Careliana kirjoitti...

Kiitos Hilbert! Itse asiassa makustelin jonkin aikaa, kelluuko se sielu vaiko leijuu, mutta kelluminen tuntui paremmalta mielikuvalta.

Careliana kirjoitti...

Kiitos myös Poeticshinelle, jonka nimimerkki oli vain vähän piilossa.

En periaatteesta palkitse anonyymejä kommentoijia minkäänlaisella huomiolla, vaikka palaute vaikuttaisi asialliseltakin. Nyt tein kuitenkin hieman salapoliisityötä (mouseover, tosi vaativaa olikin ;-).

runojuonia kirjoitti...

pidän kielikuvista. sydän kelluu...unenomaista .. ollaan vain.. unohdetaan hengitys.. juuri näin kaiken pois pyyhkineenä voi olla täysin rento

Careliana kirjoitti...

Kiitos myös runojuonille! Tuollainen rentous on ihana olotila, josta kannattaa nauttia täysillä silloin kun sen saavuttaa.