tiistai 29. tammikuuta 2013

Kasvaa.

Mirja soitti Helenalle heti seuraavana aamuna ja kysyi innoissaan, oliko Harry löytynyt.

- No ei oo, Helena huokaisi ja yritti kuulostaa huolettomammalta kuin oli. Hän ei halunnut myöntää edes rakkaalle ystävättärelleen, millainen möykky hänen sisuksissaan oli alkanut kasvaa.

Hän oli kytännyt Skypeä koko illan, mutta Harry ei ollut ilmaantunut linjoille. Hän oli laittanut viestin miehen työsähköpostiin, mutta sitä Harry tuskin hetkeen avaisi, kun kerran oli lomalla. Siksihän he olivat nyt voineet tapaamisenkin sopia, kun Harry pääsi irtaantumaan yrityksensä kotipesästä.

Mutta miksei Harry soittanut hänelle päin? Olisiko kohtalo voinut tosiaan tehdä niin julman pilan, että myös toinen oli hukannut hänen puhelinnumeronsa?

Entä miksi lahjatavarakaupan omistaja oli kieltänyt koskaan kuulleensakaan Harrysta, kun kuitenkin hänellä oli Harryn nimi ja puhelinnumero omin käsin kirjoitettuna vaaleanpunaisella lapulla? Kuka muukaan niitä siihen olisi kirjoittanut, jos se tuuraamassa ollut velipoika ei kerran tiennyt asiasta mitään?

Helena kaiveli mukiostoksistaan saamansa kuitin. Siinä oli liikkeen puhelinnumero. Hän mietti pitkään, uskaltaisiko soittaa ja kysyä asiasta, mutta lopulta hän päätti kuitenkin ensin odottaa jonkin aikaa, josko Harry ilmaantuisi esiin. Mutta lahjatavarakaupan puhelinnumeron hän tallensi varmuuden vuoksi sekä matkapuhelimeensa että tietokoneelleen.

Iltapäivällä Helenan oli pakko käydä toimistolla, etsiä Harryn työpuhelimen numero ja soittaa siihen. Vastassa oli kuitenkin vain operaattorin nauhoite, joka kertoi, ettei valittu numero ollut käytössä. Harry oli mykistänyt työpuhelimen lomansa ajaksi täysin, jotta sinnikkäimmätkin asiakkaat ymmärtäisivät antaa hänen lomailla rauhassa.

Ja sinnikkäimmätkin naistuttavat?

Helena ei ollut aikaisemmin tiennytkään, kuinka valtavan suureksi levottomuus ja ahdistus voivat kasvaa. Aivan kuin mies olisi kaikonnut maan päältä. Mies, jota hän ei ollut koskaan tavannutkaan. Mies, jota hän kaikesta huolimatta kaipasi niin, että oli haljeta. Oliko hän tosiaan lentänyt aivan totaalisesti lankaan? Langennut, haksahtanut, seonnut?

Ei kommentteja: