tiistai 22. tammikuuta 2013

Kulma.

Helena oli kiitollinen, ettei vanha rouva - joka vaikutti niin pahansisuiselta, ettei Helena uskaltanut edes hiljaa mielessään enää kutsua häntä "sudokumummeliksi" - jäänyt pois samalla pysäkillä hänen kanssaan. Olisi ollut aivan ylivoimaista päästää ketään edellään ulos bussista.

Helena hypähti jalkakäytävälle ja harkitsi hetken säntäävänsä täyteen juoksuun, mutta vilkaisu jaloissa kiilteleviin korkokenkiin sai hänet tyytymään todella reippaaseen kävelyvauhtiin.

Enää pizzerian ohi, ja Hennes & Mauritzin vierustaa (vilkaisematta edes syrjäsilmällä näyteikkunaan), sitten kirkkopuisto aukeaisikin silmien eteen heti kirjakaupan kulman takana. Ihan suoraksi ei sitä mutkaa tietysti voinut vetää, betoniseinän läpi ei varmaan kannattaisi yrittää, mutta mahdollisimman tiukka kurvi...

Helena tunsi äkillisen nykäisyn jalassaan ja pysähtyi älähtäen kivusta. Vasemman kengän kanta oli jäänyt kirjakaupan edustan ralliin kiinni. Minkä helvetin takia se samperin ritilä edes oli siinä, keskellä kesää?! Helena kiskaisi äkäisesti jalkansa irti.

Kengästä kuului vaimea rasahdus, kun korko murtui irti.

Ei kommentteja: