maanantai 21. tammikuuta 2013

Mitä teet.

Vihdoin korvaava bussi pysäköi rikkoutuneen perään pientareelle, ja kuljettajat paimensivat matkustajat mahdollisimman turvallisesti autosta toiseen. Sudokumummeli sai kunnian siirtyä ensimmäisenä ja valita juuri haluamansa paikan bussin etuosasta.

Bussi soluttautui jälleen autojonoon, ja Helena vilkaisi hermostuneena kelloaan. Hän käski itsensä olla panikoimatta sen enempää myöhästymisestä kuin myöskään siitä, mitä tapahtuisi, kun hän vihdoin pääsisi perille.

Mitä teet ensimmäisenä, kun näet Hänet? Mitä on tapana tehdä, kun tavataan ensimmäisen kerran kasvokkain sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa on jo tutustuttu - ja ihastuttukin?

Pitäisikö heti halata? Pyrähtää jo kaukaa juoksuun, tukka ja helmat hulmuten, ja kohdalle päästyä oikein hypähtää kaulaan? Olisikohan sellainen jo turhan teatraalista? Kuinkahan pitkä Harry muuten on, siitä ei koskaan olekaan ollut puhetta...

Ehkä kannattaisi tyytyä sellaiseen muodollisempaan halaukseen, vähän koskea olalla olkaa ja poskella poskea. Poskea... entä jos vaihdettaisiinkin poskisuudelmat? Se olisi kyllä aika romanttista! Paitsi että se voisi olla tosi noloakin pahimmillaan, jos kumpikin kääntäisi päätään samaan suuntaan, lyötäisiin nenät yhteen tai loiskautettaisiin märkä muisku päin pläsiä.

Tai ehkä ensi alkuun olisi turvallisinta ihan vain kätellä? Voisi heti lähestyä reippaasti käsi ojossa, sillä lailla sitä ilmaisisi, että oli heti tunnistanut toisen - no tietysti! - ja oli iloinen tapaamisesta eikä liiemmin jännittänyt. Vai näyttäisikö se ihan idiootilta, harppoa sormet pitkällä pitkin puistotietä...

Entä jos heilauttaisi kättään sillä lailla iloisesti ja kepeästi heti, kun toisen huomaa? Sehän ei sulkisi pois muitakaan vaihtoehtoja. Mutta vaikuttaisiko se kuitenkin yli-innokkaalta huitomiselta?

Voi jestas. Kylläpä yksinkertaisesta asiasta sai tehtyä hankalan, kun oikein mietti. Hetken Helena jo harkitsi soittavansa häähullulle ystävättärelleen Mirjalle ja kysyvänsä neuvoa. Mitä sä yleensä aina teet kun tapaat Elämäsi Miehen? Mirjalla ainakin oli kosolti kokemusta siitä aiheesta, hän kun oli aika monta Elämänsä Miestä ehtinyt tavata... Mutta ei hän vielä kertoisi Mirjalle yhtään mitään tästä aiheesta. Yllättäisi sitten aikanaan kysymällä, saisiko tuoda häihin avecin.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, olen samaa mieltä. Ei kerrota Mirjalle. :)