maanantai 4. helmikuuta 2013

Se tarina

Nykypäivän Auervaara
Jopa kymmeniä uhreja

Poliisin tietoon on tullut laaja petosvyyhti, jonka lonkerot ulottuvat ympäri Suomea. Poliisi etsii nyt tehostetusti huijaria, jonka tehtailema rikossarja on kuin modernisoitu versio klassisesta Auervaara-ilmiöstä.

Miespuolinen huijari on onnistunut petkuttamaan useita naisia eri puolilla maata. Perinteisistä rakkaussuhdehuijareista poiketen hän on luonut useimpiin uhreihinsa suhteen ensin työn välityksellä. Uhrien joukossa on sekä yrittäjiä että eri asemissa toimivia palkansaajia.

- Toimintatapa on edellyttänyt erittäin perusteellista pohjatyötä. Mies on perustanut joitakin pöytälaatikkofirmoja ja myös tilannut tuotteita ja palveluja niiden nimiin saadakseen toimintansa vaikuttamaan aidolta, kertoo tapausta tutkiva komisario Kerkko Härkönen Uudenmaan poliisista.

- Sitä emme ole vielä täysin selvittäneet, millä perusteella hän on uhrinsa valikoinut, mutta ilmeisesti hän on tehnyt myös tämän asian suhteen paljon etukäteisvalmisteluja ja perehtynyt naisten taustoihin. Satunnaisesti eivät huijatut naiset ole hänen kohdalleen osuneet, Härkönen jatkaa.

Vaikka kohteet olivatkin hyvin erilaisissa asemissa työmarkkinoilla, huijarin toimintatapa pysyi aina suunnilleen samana: Hän otti naiseen yhteyttä työn merkeissä, ja yhteydenpidon edetessä suhde kehittyi koko ajan läheisemmäksi muuttuen lopulta tapailuksi ja seurustelusuhteeksi. Saavutettuaan naisen luottamuksen huijari houkutteli hänet mukaan liiketoimintaansa, mutta heti kun naisen sijoittamat rahat siirtyivät miehen tilille, tämä katosi tavoittamattomiin.

Osa uhreista menetti vain vähäisiä summia, mutta osalta mies huijasi käytännössä koko omaisuuden. Vyyhdin laajuus alkoi selvitä poliisille, kun useat naiset tekivät lyhyen ajan sisällä rikosilmoituksen hyvin samantapaisista tapauksista. Ehkä hieman yllättäen mies on käyttänyt useiden eri naisten kanssa jopa samaa nimeä.

- Useissa rikosilmoituksissa huijari esiintyy nimellä Harry Hansson. Joissain tapauksissa hyvin todennäköisesti sama mies on käyttänyt nimeä Alpo Jokinen. Kumpikaan näistä nimistä ei kuitenkaan ole hänen omansa, komisario Härkönen kertoo.

Poliisi toivoo kaikkia miehestä jotain tietäviä ottamaan yhteyttä. Tietoja voi kertoa sähköpostitse tai puhelimitse...


Helena puristi lehteä kaksin käsin. Teksti sumeni hänen silmissään. Kuinka hänelle voi tapahtua jotain tällaista? Ja niin kuin hän oli jo ehtinyt lämmitellä lemmen liekin hehkussa, nähdä heidät pariskuntana - ehkä jopa salaa jossain mielensä sopukassa miettinyt jo jotain sinistä häihin...

Ei hän aikonut poliisiin ottaa yhteyttä. Eihän hän tiennyt miehestä mitään. Ei sitten niin yhtikäs mitään. Ja se oli ilmeisesti sittenkin hänen onnensa! Mikä lie hänet olikin pelastanut - hajonnut kahvimuki, bussin moottoririkko vai katkennut kengänkanta, vai oliko se lahjatavarakaupan omistaja ehkä juuri aiheuttanut miehelle niin tukalan tilanteen, että tämä oli joutunut tekemään katoamistemppunsa jo ennen kuin edes pääsi kunnolla alkuunkaan Helenan pehmittämisessä?

* * *

Helmikuussa en kyllä enää kykene tarinaa päivässä tehtailemaan (pukkaa tässä vähän lomaakin loppukuusta), mutta koska tammikuutarina ei tammikuun nimissä ihan lopulliseen loppuunsa ehtinyt, niin naputtelenpa sitä nyt vielä helmikuun sanojen varassa. Tarkkasilmäisimmät löytänevät tästä pätkästä kaikki helmikuun alkupäivien teemasanat. ;)

4 kommenttia:

Mrs B kirjoitti...

Selvästikään ei ollut tarkoitus, että Helena joutuu Auervaaran uhriksi ;D
Mutta enpä osannut tällaista ratkaisua odottaa, kun aloin lukea tarinaa!

Careliana kirjoitti...

Ihanaa kun kommentoit, Mrs B!

Niin, asiat yleensä menevät niin kuin niiden kuuluukin mennä, vaikka juuri sillä hetkellä sitä voi olla vaikea uskoa (tosin tämän naputeltuani jäin heti miettimään, että millähän tapaa tämä muka voisi päteä niiden Auervaaran uhrien tilanteisiin).

Nyt kyllä alkoi uteluttaa, että millaistahan loppua sitten odotit..?

Mrs B kirjoitti...

En yrittänyt arvailla tarinaa eteenpäin, mutta Auervaara oli silti täydellinen yllätys. Onneksi epilogissa sitten asiat järjestyivät parhain päin. Artollekin alkoi aurinko paistaa :)

Careliana kirjoitti...

Joo, happily ever after se olla pitää. Kun on lässynläähän ruvettu niin lässynläätä vedetään sitten onnellisena elämän loppuun asti!