maanantai 18. helmikuuta 2013

Yleisessä saunassa

Rehevät rouvat Manta ja Amalia loikoilivat yleisen saunan lauteilla. Keskipäivän aikaan eläkeläisnaiset saivat saunoa aivan kaksisteen ja rupatella rauhassa.

- Vaan on se kuule kumma tämä nykyajan nuorten naisten ulkonäköihanne! Eletään salaatilla ja pullovedellä, ja kaiken maailman jumpissa, pumpissa ja tsumpissa juostaan, että varmasti kaikki lihat luitten päältä lähtee. Ja sitten sitä mennään ja haetaan joltain ihme klinikalta ne muodot, silikonista vai  mistä lie ne nykyään niitä tekotissejä tekeekään, Manta ihmetteli.

- Niin justiinsa! Amalia myötäili. - Vähän niin kuin ennen vanhaan sanottiin, että moottoripyöräilijät voi jakaa kahteen ryhmään: niihin, jotka ovat kaatuneet, ja niihin, jotka eivät vielä ole kaatuneet. Niin nykyään voi joissain porukoissa tyttölapset melkein jakaa samalla lailla niihin, joilla on silikonit, ja niihin, joilla ei vielä ole.

- Joo, ja ne joilla ei vielä ole, sanovat sitten olevansa ihan luomuja. Paitsi mitä nyt hiuslisäkkeet, värilliset piilolinssit, ripsenpidennykset, rakennekynnet, suihkurusketus...

- On se vaan vaikeeta tuo nykynuorten elämä, naurahti Amalia ja heitti löylyä. Lämpö ja kosteus imeytyivät ihanasti aina luihin ja ytimiin asti. Elämä maistui raukealta ja hyvältä.

* * *

Pakinaperjantaissa on taas ihastuttava kuva-aihe.
2 kommenttia:

Mrs B kirjoitti...

Nämähän ovat kuin minun eilisen tarinani nuoret naiset 80-vuotta myöhemmin. Omat nuoruudenhaihatukset ovat unohtuneet ja ihmetellään nykynuoria ;D

Deme kirjoitti...

Oikein. Ja sopivan rehevät rouvat tarkenevat tarpeen tulleen vaikka lumihangessakin kelliä eikä heti tule vilu.