lauantai 23. maaliskuuta 2013

Mittarinlukija

Teija ja Martti olivat olleet naimisissa jo kolmisenkymmentä vuotta. Yhteiselo sujui mukavasti ja mutkattomasti, arki rullasi eikä suurempia riidanaiheitakaan noussut esiin. Terveyttä ja virkeyttä riitti, ja lapsetkin pärjäsivät hyvin jo omillaan.

Vällyjen välissä meininki oli vain käynyt ajan mittaan sangen raukeaksi ja rutinoituneeksi. Teija oli monista naistenlehdistä ja nettipalstoilta lukenut, että niin kävi useimmille ja se oli vääjäämätöntä, ellei sitä itse estänyt. Itse piti tarttua toimeen ja järjestää lisämaustetta makuukammariin.

Niinpä eräänä iltana, kun he taas tuttuun tapaansa makoilivat sängyllä, mies urheilulehteä ja vaimo TV-kanavia selaillen, Teija otti asian puheeksi.

- Kuule kun mä oon vähän lueskellu... Että niinku tota seksielämää, sitä vois yrittää jotenkin piristää, vai mitä tykkäät?

Martti ynähti yksimielisyyden merkiksi ja käänsi lehden sivua. Teijan poskille hiipi hento punastus, kun hän uskaltautui kertomaan ehdotuksensa:

- Niin no mä just luin että yks tapa vois olla sellanen niinku roolileikki, tiedätsä? Että mä olisin vaikka niinku yksinäinen ja halukas kotirouva ja sä olisit mittarinlukija, joka tulee taloon...

Martti laski lehden käsistään ja loi vaimoonsa pitkän katseen.

- Onkohan sulta nyt hei toi todellisuudentaju karannut ihan tyystin? Eihän nykyään ole mitään mittarinlukijoita, kaikki mittarithan luetaan etänä!

* * *

Pakinaperjantai #328.

3 kommenttia:

Mrs B kirjoitti...

*reps* Tää oli hyvä :D

Careliana kirjoitti...

Kiitos.

Tarina on toki täysin fiktiivinen eikä millään muotoa perustu tositapahtumiin, mutta jotenkin voisin kuvitella myös oman, hyperpragmaattisesti maailmaan suhtautuvan miäheni lausumaan jotain vastaavaa...

Osakainen kirjoitti...

:DDDD