torstai 8. elokuuta 2013

Katve

Maisa tarpoi tuskastuneena tietä pitkin.

Kaksi päivää sitten hänen kännykkänsä oli lakannut toimimasta hänen kotonaan. Ei yhteyttä verkkoon, haluatko käyttää toimintoja yhteydettömässä tilassa? kyseli vehje vain sinnikkäästi. No en halua kun minä haluan soittaa tällä, tämä kun on sattumoisin puhelin, yhteydenpitoväline!

Maisa tuumi, että jossain läheisellä rakennustyömaalla oli varmaankin rouhaistu jokin kaapeli poikki, vahingossa tai tahallaan, ja ongelma korjaantuisi ajastaan. Hän yritti etsiä netistä tietoa mahdollisista vaurioilmoituksista, mutta myöskään nettiyhteys ei toiminut. Saman kaapelin päässä ehkä sekin.

Pari päivää Maisa jaksoi odotella yhteyksien palautumista, mutta sitten hän hermostui ja lähti tarpomaan kännykkä koholla keskustaajaman suuntaan. Kun näyttöön vihdoinkin ilmaantui operaattorin tunnus ja pari palkkia antennikuvakkeen viereen, hän valitsi oitis operaattorin asiakaspalvelun numeron. Jonotusmusiikkia kuunnellessaan hän ehti edetä taajamaan asti ja istahtaa kioskin seinustan penkille, ennen kuin pääsi selittämään tilanteensa kovin nuorelta kuulostavalle pojanklopille.

- Jaa-a, rouva, kyllä nyt näyttää siltä, että te olette yksinkertaisesti katvealueella, jonne ei vain toistaiseksi saada toimivaa yhteyttä.

- No minkä katveeseen se alue nyt muka justiinsa on mennyt, kun on vuosikaudet toiminut ihan ongelmitta teidänkin liittymänne siellä juuri samassa paikassa!

- Ei kuulkaa, kun katson täältä meidän koneelta teidän tietoja, niin koko teidän osoitettanne ei näy meidän kartallamme, eli valitettavasti nyt vain on niin, ettemme pysty takaamaan teille toimivaa puhelinyhteyttä...

- No mitäs te sitten voitte tälle asialle tehdä? En minä nyt välittäisi lankapuhelimeenkaan palata!

- Tämä taitaa nyt olla sellainen sangen harvinaislaatuinen tilanne, etten oikein muuta voi kuin suositella teille palveluntarjoajan vaihtoa. Ehkä jonkun toisen verkko yltäisi sinne teille paremmin.

- Vai niin, no eipä tässä kai sitten muu auta. Entäs sitten se nettiyhteys, sekin on teidän firmasta, onko sekin jossain katveessa nyt sitten?

- Valitettavasti tämä puhelu ohjautui nyt puhelinliittymien puolelle, enkä minä pysty noista nettiasioista sanomaan mitään. Nistä ongelmista teidän tulee täyttää se virheilmoituslomake meidän nettisivulla.

Maisa ei viitsinyt ryhtyä keskustelemaan asiakaspalvelijan kanssa siitä, miten hän nettilomakkeen ilman nettiyhteyttä täyttäisi. Hän kiitti vaisusti "avusta" ja lopetti puhelun. Ei kai siinä sitten muu auttanut kuin liittymän vaihto - eipä rahoille saatu vastine ainakaan huonommaksi enää oikein voinut mennä! Maisa päätti poiketa seuraavana päivänä kirjastoon ja tutkia erinäisiä vaihtoehtoja yleisökoneelta käsin. Ties vaikka jaksaisi sen virheilmoituksenkin kuitenkin naputella siinä samalla. Nyt ei kuitenkaan ollut oikein muuta tehtävissä kuin niellä harmistuksensa, palata kotiin ja keittää iltateet.

* * * 

Samaan aikaan käytiin toinenkin yhtä tuskastunut keskustelu.

- Hei nyt minä sen vihdoin keksin! Täältä oli tämä yksi ruuvi löystynyt, katso nyt, täältä tuolinjalan alta! Siksi en heti sitä löytänyt, vaikka luulin käyneeni ne ihan kaikki läpi. Nyt vasta huomasin sen, kun vaivauduit vihdoin nostamaan tuon ison oranssin ahterisi siitä tuolista!

- Älä kuule rupee mulle isottelemaan mistään ahterin koosta, ei ole omasikaan kovin särmikäs kolmio ollut enää vuosiin! Väännä nyt jo se ruuvi kireälle niin päästään vihdoin jatkamaan matkaa! Pitikin hitto vie juuttua johonkin linnunradan takahikiän päälle leijumaan ties miten pitkäksi aikaa...

* * *

Jos Maisa olisi juuri silloin kohottanut katseensa, hän olisi nähnyt viitenä suorana viivana hehkuvat perävalot, jotka vilahtivat ajatusta nopeammin horisontin taakse. Mutta Maisan katse oli kiintynyt tietokoneen näyttöön, jossa ykskaks yllättäen olikin alkanut taas näkyä kavereiden tuoreimpia kuulumisia Facebookin uutisvirrassa.


1 kommentti:

Rouva B kirjoitti...

:D Yllättävä ratkaisu.