lauantai 7. joulukuuta 2013

Itsenäisyys

Joskus me olemme aikamme kuluksi visioineet sellaista, että entäpä jos Korvatunturi julistautuisikin itsenäiseksi valtioksi! Samaan tapaan kuin vaikkapa Vatikaani. Ehkä sitten tulisi kaikille lopultakin selväksi, missä se joulupukin paja oikeasti sijaitsee, kun olisi oikein rajat piirrettynä kaikkiin maailmankarttoihin, etteivät edes amerikkalaiset enää höpisisi siitä pohjoisnavastaan.

Ilman sen suurempia myllerryksiä se itsenäistyminen varmasti onnistuisi. Meillähän on jo kaikki valmiina:

Valtiomuoto olisi pukkikunta. Ylintä päätäntävaltaa käyttäisi joulupukki (no todellisuudessa kyllä joulumuori, mutta ei puhuta siitä sen enempää), eikä muita hallinnon yksiköitä sitten tarvittaisikaan, kuten ei myöskään mitään vaaleja tai valtuustokokouksia. Emme me tontut millään sellaisella jaksaisi päätämme vaivata, ja porot nyt kuitenkin painaisivat aina sitä äänestysnappulaa, jonka kohdalla on eniten jäkälää.

Lipussa olisi tietenkin punainen tonttuhattu lumenvalkealla pohjalla. Sen osaavat kaikki maailman lapset piirtää. (Olen usein tuumaillut, kuinka paljon aikaa ja hermoja esimerkiksi srilankalaislapselta menee oman lipun piirtämiseen.)

Kansallislaulusta voisi joutua keskustelemaan, ehkä jopa järjestämään jonkinlaisen kansanäänestyksen. Ainakin Joulupukin maa ja Joulumaa olisivat varmasti kärkisijoilla.

Valuutastahan juuri kertoilinkin, sitä me emme liiemmin harrasta. Mutta koska itsenäisellä valtiolla ilmeisesti kuuluu olla oma valuutta, voisimme varmaan liittyä vaikka euroon. Lämpimiä ajatuksia kun ei mikään maailmanpankki noteeraa eikä muihin valuutoihin vaihda. Ja hyvä niin.

Maanpuolustuskin kuulemma pitäisi olla itsenäisellä valtiolla jotenkin mietittynä. No meillähän on se juttu, että aina jostain saada voimme suuren puurokauhan, jolla antaa tahtoisimme maailmalle rauhan.

Olympialaisiin tuskin omalla joukkueella lähtisimme, vaikka kieltämättä Kaaleppi-tonttu painelee suksillaan metsässä kuin hirvi, ja Elmeri tulee tunturin rinnettä alas niin ettei lumikaan meinaa ehtiä perässä pöllyämään.

Niinpä, kyllä meistä kelpo valtio tulisi. Mutta sitten taas toisaalta, mitä sitä sellaisia asioita turhaan pohtimaan. Vallan hyvin sujuu elo ja olo näinkin. Kattilat täynnä puuroo ja parrat vilkkaa.

Ei kommentteja: