maanantai 23. joulukuuta 2013

Juhlan aikaVoi ihminen armas. Älä sinä huoli, vaikka muutama luukku joulukalenteria jäikin kirjoittamatta. Äläkä sinä huoli, vaikkei sinulla ole sen paremmin kinkkua kuin leivonnaistakaan - olethan menossa valmiiseen joulupöytään. Tonttu-ukko sinulla on tässä - ja hyvä tonttu-ukko onkin, vaikka itse sanonkin! - ja vaneriakin on onneksi pihassa sopivankokoinen levy, jonka päältä juniori on päässyt lätkää lämimään tämän epätalvenkin vallitessa. Ja ota nyt vielä santsikupillinen sitä glögiä, niin alat ehkä olla sen verran jo juopunut, että se lasketaan.

Noin. Kaikki väliin jääneet sanat kuitattu. Ihan kohta alkaa olla juhlan aika.

Niin, tämä joulu on hieman erilainen. Täällä kotona ei ole edes joulukuusta - koiranpentuteknisistä syistä, mikä lienee oikein viisas ratkaisu. Ettei käy näin: 
Kuva löytynyt Facebookista


Kun ei ole edes kissaa, jota syyttää. Mutta koiranpentu on, kaikessa villeydessään ihana.


Niin, eipä ole luntakaan enää, ei. Sen verran voin ehkä nyt paljastaa, että en ole viitsinyt pukille raportoida ihan kaikkia niitä kirosanoja, jotka olet tämän seikan vuoksi ilmoille päästellyt - niillä litanioilla olisit kyllä kerännyt itsellesi lahjattomia jouluja varastoon moneksi vuodeksi.

Muistapa kuule, että joulumaa on muutakin kuin tunturi ja lunta, tai joulukuusi ja punajuurisalaatti ja kotitekoinen lanttulaatikko. Joulumaa se jokaiselta löytyy sydämestä.

Ja villeinkin koiranpentu uuvahtaa joskus.
Ei kommentteja: