maanantai 2. joulukuuta 2013

Luksus

Monet toivovat joululahjaksi luksusta. Ja kaikenlaista ylellistä me paketteihin käärimmekin: timantteja, turkiksia, matkalahjakortteja... autoista sentään yleensä paketoidaan vain avain, mutta aina välillä sitä pääsee vääntämään jättimäistä rusettia Porschen konepellillekin.

Mutta tiedätkö, mikä on luksusta tontulle (ainakin tälle tontulle)? Se, kun joskus pitkän paketointipäivän päätteeksi myöhästyy vähän yhteissaunasta ja ehtii lauteille vasta, kun toiset ovat jo lähdössä. Eipä siellä pesässä välttämättä enää tuli rätise, kun kukaan ei ole viitsinyt enää toviin lisäillä puita - voin nimittäin paljastaa, että me tontut kyllä puurramme pajalla aina yhtä tarmokkaasti, mutta työpäivän päätyttyä ollaan kuin ellun kanat, laiskempaa porukkaa saa kuule hakea! - mutta riittäähän sitä lämpöä vielä ihan yllin kyllin, niin että se leviää vanhoihin luihin ja ytimiin asti. Kuinka autuasta onkaan, kun kerrankin mahtuu ihan pitkäkseen lauteelle eikä tarvitse varoa astumasta tai istumasta kenenkään kippuravarpaille!

Ja kun sitten saunan jälkeen astuu ulos terassille, kirpakkaan talvi-iltaan, voi oikein nähdä, kuinka viimeisetkin rasitukset, huolet ja murheet haihtuvat höyrynä ilmaan. Puhdas lumi ja pakkanen tuoksuvat raikkaammilta ja ylellisemmiltä kuin kalleimmatkaan hajuvedet. Tähtitaivas on kauniimpi kuin hienoinkaan kristallikruunu, ja hangella kiiltää enemmän timantteja kuin suurimmassa kaulakorussa. Ja se hiljaisuus, se on niin vahva, että sen tuntee sielussa asti!

Siinä sitä voisi seisoa ja nautiskella siitä kaikesta ylellisyydestä ihan loputtomiin. Mutta aika pian pitää mennä sisään, ettei parta jäädy.

Ei kommentteja: