maanantai 16. joulukuuta 2013

Pyykki ja muut ylellisyydet

Meillä Korvatunturilla on niitä suuria patoja joka lähtöön. Lahjapadasta jo kerroinkin, ja puuropadankin mainitsin. Syödään meillä tietysti muutakin kuin pelkkää puuroa, joten niitä ruokapatoja on vaikka millä mitalla.

Sitten on tietysti yksi iso pata pyykinpesuun. Se on saunalla. Sinne on kätevä nakata likaiset vaatteet saunaan mennessä, ja pyykkipäivänä pata täytetään saunassa lämmitetyllä vedellä ja pyykkisuovalla, ja muori niitä sitten valtavalla kauhalla puhtaaksi hämmentelee.

...no ei. Jestas sentään, menikö tuokin teihin todesta?

Mikähän ihme saa ihmiset kuvittelemaan, että Korvatunturilla eleltäisiin jotenkin esihistoriallisissa olosuhteissa? Vaikka työllämme onkin vuosisataiset perinteet, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, ettemmekö seuraisi aikaamme!

Totta kai meillä on pyykkikone, kuten muitakin nykyajan ylellisyyksiä, aina satelliitti-TV:stä espressokettimeen! Mutta ei, nimimerkki Utelias Kempeleestä, navigaattoria meillä ei ole. Tai on kai pukin kännykässä sellainenkin ominaisuus, mutta ei sitä tarvita. Jossain sentään näkyvät ne vuosisataiset perinteet - porot kyllä löytävät ihan kaikkien maailman lasten ja lastenmielisten luo ihan neuvomatta!

Mutta voi kyllä, pikkuneiti Porkkalasta osui ihan oikeaan arvauksessaan: yksiäkään valkoisia alushousuja tai sukkia ei Korvatunturilla ole. Vaaleanpunaisia sitäkin enemmän...

Ei kommentteja: